Club de lectura biblioteca-Escola 5è i 6è maig 2015

06/5/15 CLUB DE LECTURA INFANTIL 5è i 6è. “ Palabras de Caramelo” Gonzalo Moure

Arriba el tercer trimestre i ens acomiadem fins el proper curs escolar dels alumnes de 5è i 6è amb un Club de lectura un tant peculiar : primer per què no l’hem realitzat a la biblioteca sinó a l’escola i segon per què han vingut dos representants de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí a contar-nos un conte en àrab i a la vegada traduït al català i explicar-nos la situació del Saharauis, on viuen i com, la seves costums, les vestimentes… així ho hem lligat amb la nostra lectura conjunta que es deia “Palabras de Caramelo

palabras de carameloKori, el mitjà de cinc germans, és un refugiat sordmut de 8 anys que viu en un campament sahrauí (Smara) al desert algerià, on assisteix a una escola especial per a nens discapacitats. Creu que els camells parlen perquè mouen contínuament els llavis (desconeix que remuguen) i li encanta dibuixar-los.

Estima, des que el va veure néixer, a un d’aquests animals. L’anomena Caramel i sorgeix entre tots dos una gran amistat, ja que el nen el visita i li porta menjar totes les tardes. Vol aprendre a escriure el que el seu únic amic li explica, i ho aconsegueix amb ajuda de la seva professora Fatimetu, l’única persona que ho comprèn. Des de llavors, escriu al seu quadern belles poesies que li ensenya a la mestra i després a Caramel, que acaba menjant-se la fulla.

 

contes del deser 2 2015contes del desert 1 2015contes del desert 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s